Σέλντον Κούπερ: Ο Πιο Κουλ Φυσικός!

Το Big Bang Theory θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης σε ολόκληρη την ιστορία της. Μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ανήκει φυσικά στον αξιολάτρευτο Σέλντον Κούπερ, τον εκκεντρικό φυσικό που ξεχωρίζει για την προσωπικότητά του. Μάλιστα έχει κερδίσει τον τίτλο της περσόνας που όλοι «αγαπούν να μισούν», εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Ποιος είναι λοιπόν ο Σέλντον Κούπερ, ο συγκάτοικος του ήσυχου Λέναρντ Χοφστάντερ;

Έχει γεννηθεί στο Τέξας, όπου και μεγάλωσε σε μία συνηθισμένη οικογένεια. Η δίδυμη αδερφή του σε καμία περίπτωση δεν έτυχε της ίδιας ιδιοφυούς σκέψης, ενώ η μητέρα του είναι η τυπική θεοσεβούμενη νοικοκυρά. Έχοντας λάβει υποτροφία, έφτασε στην Καλιφόρνια όπου γνώρισε τους φίλους του: τον Λέναρντ (με τον οποίο συγκατοικεί), τον Ρατζ και τον Χάουαρντ, την πανέμορφη Πένυ και την Μπερναντέτ. Μετά από αρκετά χρόνια, κάνει σχέση με την Έιμι Φάρα Φάουλερ, με την οποία μοιράζονται κοινά βιώματα και αλληλοκατανόηση.

Ο Σέλντον έχει αρκετές εμμονές. Είναι υποχόνδριος, ενώ δεν του αρέσει σε καμία περίπτωση να αφήνει την ξεχωριστή του θέση στον καναπέ για κάποιον άλλον. Έχει τα πάντα οργανωμένα μέσα στην ημέρα του, μέχρι και το πρόγραμμα της τουαλέτας. Δεν θέλει ποτέ να παρεκκλίνει από τις συνήθειές του. Αν είναι η ημέρα που παραγγέλνει η παρέα Κινέζικο, τίποτε δεν πρέπει να το αλλάξει αυτό. Ούτε μία προσφορά από Ινδικό εστιατόριο, ούτε μια πρόταση για βόλτα έξω.

Προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε σχέση, στον Σέλντον αρέσει να ετοιμάζει συμβόλαια. Αυτά τα συμβόλαια είναι αναλυτικά και περιέχουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι το πάθος του η σύναψη των συμφωνητικών, όπως και η δημιουργία λίστας για καθετί που τον απασχολεί. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ασχολείται με την κβαντομηχανική και συγκεκριμένα με τη θεωρία των χορδών. Θαυμάζει τον Στήβεν Χώκινγκ και μάλιστα έχει επικοινωνήσει μαζί του αρκετές φορές. Είναι επίσης λάτρης των κόμικς και των Star Wars, έχει δημιουργήσει το δικό του επιτραπέζιο παιχνίδι και είναι ειδικός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η υπερβολική του ειλικρίνεια σε συνδυασμό με την αντικοινωνική του συμπεριφορά κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να τον αντιπαθούν. Όμως, όταν τον γνωρίσεις καλύτερα, θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα μικρό παιδί. Ένα γκρινιάρικο και παράξενο παιδί, που ποτέ ωστόσο δεν θα σε προδώσει και θα σε στηρίξει στα πάντα. Αυτός είναι ο Σέλντον Κούπερ, ο φυσικός που δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως την ειρωνεία και που προσπαθεί αρκετά να δείξει ενδιαφέρον για πράγματα που του ακούγονται ανούσια αλλά που ενδιαφέρουν τους φίλους του.

Αν και δεν πιστεύει στο Θεό, εντούτοις αναγνωρίζει στη μητέρα του το δικαίωμα να πιστεύει. Φυσικά και την κοροϊδεύει αρκετά συχνά για τις πεποιθήσεις της, αλλά τη σέβεται και πειθαρχεί όταν εκείνη αγριεύει. Σχέση στοργής έχει ο Σέλντον και με τη γιαγιά του, με την οποία είναι πολύ δεμένος.

Ο Σέλντον Κούπερ έχει καταφέρει να μετατρέψει έναν πραγματικό αντιήρωα σε έναν χαριτωμένο επιστήμονα με εξεζητημένο ντύσιμο, υπέρμετρη αλαζονεία και αφοπλιστική ειλικρίνεια. Έναν χαρακτήρα που παρά τα ελαττώματά του όλοι τον αγαπούν και τον θέλουν στη ζωή τους. Και για να πούμε την αλήθεια, κι εμείς θα τον θέλαμε στη δική μας!