Δεν Έχεις Ευρώ Στην Τσέπη και Είμαστε Μόλις Στα Μέσα Του Μήνα

Είναι μέσα του μήνα και πάλι είσαι ταπί, αλλά όχι ψύχραιμος. Αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά, αφού έχεις υπολογίσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα ξοδέψεις, για να αποφύγεις αυτή την δυσάρεστη κατάσταση. Σε ψήνουν οι φίλοι για βόλτα, αλλά εσύ σκέφτεσαι την άδεια τσέπη. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για δες λίγο πιο κάτω, μήπως και βρεις πολύτιμες συμβουλές για να αντεπεξέλθεις στο πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί.

Σπίτι

«Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά», λέει μια παροιμία και όχι άδικα. Η οικονομία ξεκινάει από το σπίτι σου. Βάλε πλυντήριο σε χαμηλές θερμοκρασίες, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ρεύματος και άσε το οικολογικό σου αποτύπωμα στον πλανήτη μας nyt lån. Ρίξε επίσης, την θερμοκρασία του ψυγείου τον χειμώνα, μιας και δεν κάνει τόση ζέστη έξω. Μην καις άδικα πετρέλαιο όταν η θερμότητα του σπιτιού σου βγαίνει από τα παράθυρα.

Αν έχεις παλιού τύπου πόρτες ή παράθυρα, μόνωσέ τα για να κρατήσεις την ζέστη στο σπίτι. Αν πάλι έχεις τζάκι, μάζεψε από το δάσος την επόμενη φορά, κουκουνάρια ή κλαδιά για προσάναμμα. Βάλε στο φούρνο 3 με 4 φαγητά και αποθήκευσέ τα στην κατάψυξη. Μάζεψε το νερό της βροχής, είτε για το επόμενό σου πότισμα, είτε για να το ρίξεις στη λεκάνη της τουαλέτας. Άλλαξε το καζανάκι και επίλεξε να πάρεις ένα, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να σπαταλάς την μισή ποσότητα ή ολόκληρη όπου χρειάζεται.

Όταν κάνεις μπάνιο, κλείνε το νερό καθώς σαπουνίζεσαι. Καλύτερα να χρησιμοποιείς σαπούνι αντί για αφρόλουτρο για μεγαλύτερη διάρκεια. Όσο για την περιποίησή σου, μην ξεχνάς ότι όλα τα σωληνάρια όπως αυτά της οδοντόπαστας, του make up και της κρέμας σώματος έχουν προϊόν, ακόμη και όταν πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει. Απλά κόψε την άκρη στο σωληνάριο και θα δεις πόσο από αυτό πάει στα σκουπίδια.

Κομμωτήριο

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγουμε να ξοδέψουμε χρήματα για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Όπως για παράδειγμα το κομμωτήριο. Εντάξει, δεν είναι λογικό να γίνει κάποιος hairstylist για να γλιτώσει λίγα ευρώ. Πολύ απλά την βαφή των μαλλιών σου όμως μπορείς να την κάνεις και μόνη σου. Εάν πάλι δεν πιάνει καθόλου το χέρι σου, ζήτησε από μια φίλη να στην περάσει. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στο εμπόριο, με τις οποίες μπορείς να πειραματιστείς, μέχρι να βρεις ποια ταιριάζει καλύτερα σε εσένα.

Γουρουνάκι

Όταν ήσουν μικρός, σίγουρα θα είχες ένα κουμπαρά γουρουνάκι. Συνήθως αυτόν τον τρόπο διαλέγουν οι γονείς για να μάθουν στα παιδιά τους την έννοια της λέξης αποταμίευση. Μπορεί να έχεις μεγαλώσει, αλλά η έννοια αυτή έχει την ίδια σημασία με τότε. Ίσως μάλιστα τώρα είναι όλη η ουσία. Αν δεν θες να πάρεις κουμπαρά, τότε μπορείς να κάνεις ένα λογαριασμό στην τράπεζα, στον οποίο θα μπορείς να αποταμιεύεις χρήματα. Δεν είναι μάλιστα απαραίτητο να βάζεις στην άκρη κανένα τεράστιο ποσό. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός «φασούλι, φασούλι γεμίζει το σακούλι».

Αν μετά από όλα αυτά ακόμη αναρωτιέσαι πως θα εξοικονομήσεις χρήματα, μάλλον δεν το έχεις πάρει και πολύ ζεστά το θέμα!